Hem » Maghälsa » Så fick Helena hjälp med sin besvärliga mage
Maghälsa

Så fick Helena hjälp med sin besvärliga mage

Foto: Unsplash

Helena Grenholms hälsoresa har varit långt ifrån okomplicerad men efter många turer i den traditionella vården var det till slut ett avancerat kosttillskott som blev lösningen på hennes mag- och tarmproblem som bland annat tog sig uttryck i återkommande nässelfeber.

helena grenholm

Helena Grenholm

Foto: Privat

Det tog flera år innan jag fick rätt diagnos och rätt hjälp för mina problem. Det hela började med att jag vaccinerades mot svininfluensan 2009. Efter det kände jag mig trött och orkeslös, symptom som inte försvann. Jag fick svår nässelfeber och överkänsligheter som inte gick att påvisa med allergitester. Jag hade även svårt att ta upp näring och gick ner drygt tio kilo samt tappade stora delar av mitt hår.  Jag fick dessutom allvarliga problem med magen och värk i kroppen efter att dricksvattnet i Östersund var förorenat med kryptosporidier, säger Helena Grenholm.

Antibiotika blev dödsstöten för magen

2012 drabbades hon av en total stresskollaps med kramper och hyperventilering. Helena togs in akut på sjukhuset och utreddes så småningom på neurologkliniken. Det resulterade dock inte i någon diagnos.

– Jag fick diagnosen utmattningssyndrom och låg och vilade merparten av dygnet. Jag var riktigt illa däran, kunde knappt gå, hade lock för öronen, kraftig huvudvärk och balanssvårigheter. Läkaren skrev ut SSRI-tabletter, vilket gjorde att jag mådde bättre psykiskt. Samtidigt förvärrade de mina magproblem och hudproblemen hade eskalerat så att huden kändes som papper.

När jag blev biten av en häst och började ta antibiotika för att undvika infektion så blev det dödsstöten för magen, säger Helena Grenholm.

Kroppen var slutkörd och Helena stod maktlös inför sina allvarliga hälsoproblem. Hon uteslöt gluten från sin kost, men fick tillfällig lindring via homeopat och akupunktur, men grundproblematiken fanns kvar.

Kurerade sig själv med naturläkemedel

Helenas symptom var ett mysterium och ingen läkare lyckades ställa någon diagnos. Vändpunkten kom när hon fick tips om att testa en produktfrån RevivaBio.

– Jag var villig att testa allt som kunde hjälpa mig att må bättre och provade ett avancerat kosttillskott som heter Daosin. Det gjorde verkligen en jätteskillnad för mig och gjorde det möjligt att börja äta i stort sett som vanligt igen. Tidigare tvingades jag utesluta nästan allt mycket från min kost för att inte förvärra mina magproblem. Jag började även äta smörsyra som bidrog till den långsiktiga läkningen av min tarm, säger Helena Grenholm.

Sedan hon började äta Daosin regelbundet har viktnedgången vänt. Helena fick så småningom veta att hon i många års tid haft en läckande tarm, vilket innebär att ämnen som vanligtvis stannar kvar i tarmen läcker ut i blodet.

– Sedan sommaren 2020 använder jag Daofood Plus som anses vara sju gånger effektivare än Daosin.

Jag har inte mått så här bra på mycket länge, jag är så glad att jag hittade rätt naturläkemedel som till slut hjälpte mig att få ordning på mina hälsoproblem, säger Helena Grenholm.

Nästa artikel