Hem » Maghälsa » Jag är lyckligt lottad att kunna hjälpa människor att avkoda kroppens budskap
Maghälsa

Jag är lyckligt lottad att kunna hjälpa människor att avkoda kroppens budskap

Anna Anka, Hälsocoach. Foto: Thomas Engström
Anna Anka, Hälsocoach. Foto: Thomas Engström
Anna Anka, Hälsocoach. Foto: Thomas Engström

Som hälsocoach och certifierad specialist på mänskligt beteende kan jag ge människor insikt och verktyg som de behöver för att omvandla, ge välbefinnande och helhet till sina liv. De mörkare känslorna som vi maskerar och begraver djupt inne i våra sinnen, skapar ett tillstånd i kroppen och börjar ändra vår biologi vilket kan leda till sjukdom.

Människors fysiologi avslöjar deras psykologi. Det är viktigt för mig att ta reda på varför människor lider och vad de kan göra åt sitt lidande. Hur deras känslor påverkar kroppens välbefinnande, hur kroppen kommunicerar oavsett människors ord, vad deras hållning berättar om deras relationer, vad deras underliggande lögner och förtryck döljer, och vad deras kropp avslöjar om deras sinnes dolda agenda, vad deras kropp säger om deras tro på livet och så vidare.

När man lyssnar på kroppens inre signaler kommer människors fysiologi, psykologi och liv aldrig att bli detsamma. Självupptäckten och den inre omvandlingen kan bidra till förbättrad livskvalité. Den vackra läkningsprocessen är ovärderlig.

Obotligt i mitt yrke betyder härdbart inifrån, och kroppen gör allt den kan för att lära människor kärlek.

Kroppens inre signaler

Jag tror att vi kan skapa nederlag i vår kropp baserat på sinnet. Kroppen är en spegel av våra tankar och övertygelser. Kroppen pratar alltid med oss om vi bara skulle få tid att lyssna. Varje cell i din kropp svarar på varje tanke du tänker och varje ord du talar. Dina celler är mycket medvetna om dina tankar. Din kropp är en tjänare som arbetar så hårt för att hålla dig vid perfekt hälsa, oavsett hur du behandlar den.

Din kropp vet hur man läker sig själv, om du matar den med hälsosam mat, drycker och ger den övningar, med effektiv sömn och ett balanserat sinne med glada tankar – då arbetar dina celler i en lycklig hälsosam atmosfär.

Om du är ett offer, negativ, arg, ledsen, stressad, drivs av dina känslor, deprimerad och klagar hela tiden arbetar cellerna i underläge i en obehaglig atmosfär.

God hälsa kommer från självrespekt, tacksamhet, kärlek och uppskattning. Du vill lägga in så mycket kärlek du kan i din kropp som möjligt. Prata med den på kärleksfulla sätt, rör den och stryk den på kärleksfulla sätt.

Om det finns en del av dig som har ont eller känns frånvarande, behandla det då som ett sjukt litet barn, genom att berätta hur mycket du älskar det och att du gör allt du kan för att det ska bli bra snabbt.

Kroppen säger ifrån när du gör något som inte är bra för dig.

Du banar vägen för ditt liv

Gamla människors ansikten och kroppar visar tydligt en livstid av tankemönster. Hur kommer du att se ut när du är äldre? Lär dig att ditt liv inte är en serie av slumpmässiga händelser, utan en väg som vaknar till liv baserat på dina val.

Om varje dag är ett uppvaknande kommer du aldrig att bli gammal. Du kommer bara att fortsätta växa. Du, och bara du, kan anpassa din egen livscykel. Du är här av en viktig anledning och allt du behöver finns framför dig.

Att veta vad din kropp säger är att veta vad du själv tänker och känner. Att känna sig själv, att älska sig själv och att vara sig själv är nyckeln till ett tillfredsställande liv fyllt av lycka och välbefinnande.

Nästa artikel