Skip to main content
Hem » Maghälsa » En ny generation probiotika banar väg för ökad livskvalitet
Sponsrad

Forskning har konstaterat ett tydligt samband mellan avvikelser i tarmfloran och olika typer av fysiska och psykiska sjukdomstillstånd. Bioteknikföretaget ImmuneBiotech har utvecklat en helt ny och unik probiotisk kategori: ImmuneBiotics™, produkter framforskade med farmaceutisk precision för att effektivt återställa samspelet mellan tarmfloran, immunsystemet och tarmens barriärfunktion.

Den första produkten i kategorin ImmuneBiotics™ heter GutMagnific® och består av vetenskapligt kombinerade mjölksyrabakterier som bland annat balanserar tarmfloran.Dr Shahram Lavasani, vd på ImmuneBiotech, berättar om kundernas reaktioner på GutMagnific®.

– Som forskare inom medicinsk inflammation är jag mycket stolt över att GutMagnific® är så uppskattad. 85 procent av våra kunder vill fortsätta använda GutMagnifc® och 87 procent kan rekommendera produkten till sina vänner.  

ImmuneBiotech har en stark vetenskaplig bas som vilar på mer än 20 års forskning inom immunologi, inflammation, tarmens funktion, mikrobiologi och bioteknologi och Shahram berättar att forskningen fortfarande är en mycket viktig del av ImmuneBiotech.

– Just nu fokuserar vi på de finala analyserna av en stor klinisk studie i samarbete med Karolinska Institutet. Vi utvärderar GutMagnifics® effekt vid Myalgisk Encefalomyelit (ME), även kallat post-viral trötthet eller Chronic Fatigue Syndrome (CFS). Ett tillstånd som även är associerat med postcovid. 

Ny internationell forskning uppskattar att 90% av alla sjukdomar, exempelvis matkänslighet, IBS, IBD, diabetes, fetma, allergi, astma, autoimmuna sjukdomar, autism, depression, multipel skleros (MS) och kroniskt trötthetssyndrom (ME/CFS), kan ha koppling till förändringar i tarmfloran. 

Tarmfloran har också visat sig ha betydelse för hur väl man klarar virusinfektioner. En livsstil med stress, antibiotikakurer och bristfälliga kostvanor främjar tillväxt av skadliga mikrober som får magens ekosystem att komma ur balans. Shahram förklarar att probiotiska kosttillskott kan tas i förebyggande syfte för att främja en god maghälsa genom att tillföra goda bakterier. 

– Men det är viktigt att komma ihåg att det är stor skillnad mellan olika typer av probiotiska kosttillskott. GutMagnific® är resultatet av 20 års forskning inom immunologi, mikrobiologi och tarm-hjärna-axeln och innehåller fem probiotiska mjölksyrabakterier framtagna ur hälsosamma livsmedel. Det är unikt, effektivt och ger tydliga resultat. Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en produkt som leder till så fina betyg som våra användare ger oss. 

För mer information, kundomdömen och shop, besök GutMagnific

Next article