Hem » Kvinnors Hälsa » Rätt hudvård i samband med klimakteriet
Sponsrad

Många kvinnor upplever förändringar i huden i samband med klimakteriet. Det bästa du kan göra är att acceptera de förändringar som övergångsåldern innebär för din hud. Samtidigt kan rätt hudvård med produkter hjälpa dig. Använd därför produkter som är utformade för att kompensera för den synliga effekt som klimakteriet har på din hud.

Under klimakteriet minskar kortisol- och östrogennivåerna i kroppen, vilket leder till en förändring av huden och dess behov. Det är vanligt att huden känns matt, torr, stram och mindre spänstig. Olika ålderstecken på huden kan uppstå eftersom kroppen inte binder fukt lika bra längre.  

– Minskande östrogennivåer påverkar hudens kollagen och elastin. Det gör att ansiktskonturerna, kinder, käklinje och hals, faller och känns mindre spänstiga och elastiska. När lipidproduktionen avtar i samband med övergångsåldern kan huden också bli mer torr och känslig, säger Roger Nimark, produktspecialist på Vichy, ett av Sveriges ledande dermatologiska hudvårdsmärken.  

Kompensera för klimakteriets synliga effekter på huden 

Vichy Neovadiol är en hudvårdsserie utvecklad för att kompensera för den synliga effekt som klimakteriet har på huden, under och efter klimakteriet. Serien består av tre olika underserier, utvecklade för olika behov och önskemål. Peri är utvecklad för att ge huden mer spänst och fyllighet. Post ger huden mer spänst och fyllighet i kombination med mer näring för en torr hud. Rose Platinum är utvecklad för att tillgodose den mogna hudens behov av spänst, styrka och en rosig lyster genom pigment.  

Åsa Melin
Grundare av Klimakteriepodden
Foto: Tim Sobek

– Hitta en hudvårdsserie som är anpassad utifrån dina behov och önskemål. Anamma en konsekvent hudvårdsrutin morgon och kväll. Använd en riklig mängd av produkterna i ansikte och på hals. Kombinera även gärna flera produkter, exempelvis rengöring, booster, serum, ögonkräm, dagkräm och nattkräm. Regelbundna hudvårdsrutiner, morgon och kväll ger resultat, säger Roger Nimark.   

– När min hormonomställning tog fart i samband med klimakteriet blev min hud känslig och flammig, dessutom utvecklade jag rosacea. Jag valde därför att uppdatera min hudvårdsrutin med produkter som svarar upp till hudens behov under och efter klimakteriet. Produkter som jag valde tillför tillräckligt med fukt för att huden ska kännas följsam och fyllig, säger Åsa Melin, grundare av Klimakteriepodden, en av Sveriges största podcasts om kvinnlig hälsa.  

Därför ska du investera i skräddarsydda produkter 

Vichys Neovadiolprodukter innehåller en sammansatt formula bestående av aktiva ingredienser, exempelvis proxylan, hyaluronsyra och akaciaextrakt. Formulan boostar huden och gör den spänstig och fyllig.   

–Att investera i produkter som är skräddarsydda för kvinnor i övergångsåldern och att implementera en hudvårdsrutin morgon och kväll är ett sätt att ta hand om, visa respekt och kärlek till sig själv. Genomtänkt hudvård som optimerar hudhälsan utifrån dina nya förutsättningar lindrar definitivt inte alla symptom i övergångsåldern. Däremot kan omvårdnad av dig själv i sin tur inspirera till nya tankar, rutiner och ett mer hälsosamt liv i stort, säger Åsa Melin.

Nästa artikel