Hem » Kvinnors Hälsa » Momentus- för dig, efter din graviditet och förlossning
Sponsrad

Att föda barn är för många kvinnor en av de största händelserna i livet. Det innebär en enorm omställning att gå från gravid till nybliven mamma, både fysiskt och psykiskt. Ändå är det lätt att du som mamma glöms bort när fokus skiftar till det nyfödda barnet. 

Under graviditeten har du täta kontroller och ständigt god tillgång till medicinsk kompetens, medan du efter förlossningen endast erbjuds ett till två återbesök till din barnmorska. Här ska mycket rymmas: du och en eventuell partner ska hinna ställa alla frågor som dykt upp  (stora som små, kroppsliga som själsliga) samt hinna med gynundersökning och andra kontroller som kan behövas. 

Vi tror att de flesta kvinnor som fött barn har en stor portion frågor och funderingar kring vad de har varit med om och vad som händer i kropp och psyke utöver vad som hinns med på återbesöket. Många upplever också stor ensamhet den första tiden efter sin förlossning och tycker att det är svårt att veta vart man ska vända sig. 

Momentus

Mot bakgrund av detta har vi skapat en lättanvänd app med all information du kan tänkas behöva efter din förlossning. Vi vill underlätta för dig som nyss fött barn genom att erbjuda informationen i olika former, till exempel i text, podd eller video. Vi erbjuder även digital rådgivning med legitimerad barnmorska kring vanliga besvär, allt från amning till baby blues. Utöver det är tanken att appen ska vara en plats där du kan dela dina upplevelser med andra i samma livssituation. 

Bakom Momentus står mammor med egna erfarenheter av hur prövande tiden efter en förlossning kan vara. Förutom mammor är vi läkare, civilingenjörer, barnmorskor och fysioterapeuter med inriktning på kvinnohälsa.

Vår avsikt är inte att försöka ersätta den kvinnosjukvård vi har i Sverige idag, utan vi ser oss som ett komplement till den. I grund och botten handlar det om att vi brinner för kvinnors hälsa och tror på att kunskap är makt! Tack för att vi fick berätta om vår idé och vår resa!

Nästa artikel