Hem » Kvinnors Hälsa » Michaela Forni: ”Bromsa när ångesten är på väg”
Kvinnokroppen

Michaela Forni: ”Bromsa när ångesten är på väg”

Kvinna vid ett skrivbord.
Kvinna vid ett skrivbord.
Michaela Forni, Influencer och författare. Foto: Lisa Höök

Vi pratade med influencern Michaela Forni om hur viktigt det är att lita på sin magkänsla och hur det är att vara kvinna i dagens samhälle.

När Michaela som ung kvinna arbetade på ett större bolag blev det tydligt för henne att Sverige inte har kommit så långt inom jämställdhet som man kan önska.

– En del män trodde jag var receptionist eller assistent. De antog att en ung kvinna inte kan ha en hög position inom bolaget där jag jobbade. Men sedan jag började köra eget och driva min karriär framåt utifrån mina egna regler har jag inte känt av ojämställdhet i samma utsträckning.

Lita på din magkänsla

Efter några år valde Michaela valde att säga upp sig från sitt jobb. Det var många som tyckte att det var ett galet beslut.

– Att följa mitt hjärta i mitt jobb har alltid varit det viktigaste för mig. Det är när jag vågar lita på min magkänsla som det blir rätt. Jag är stolt över att jag inte har lyssnat på andra i min karriär utan vågat gå den vägen som känns bäst för mig.

Att hantera ångest

Michaela är noga med att försöka bromsa in så fort hon känner att hon håller på att få ångest. Oftast är den kopplad till stressiga perioder.

– Då avbokar jag allt som inte är viktigt i kalendern, backar lite ur mina sociala relationer och tillåter mig själv att göra det som känns bäst för mig istället för det jag borde göra. Det kan vara en så enkel grej som att äta burgare och kolla på serier en hel kväll istället för att tvätta, jobba eller plocka ur diskmaskinen. 

Ständig jämförelse

Dagens kvinnor hade inte haft lika stor ångest om sociala medier inte hade funnits. Den ständiga jämförelsen och stressen över att man inte lever ett lika roligt liv som ”alla andra” är dränerande.

– Livet är inte som det ser ut på sociala medier. Men även om man vet om det glöms det lätt bort när självförtroendet tryter.

Ett tufft men mäktigt jobb

För drygt tre månader födde Michaela sonen Dante. Livet som mamma är inte som hon hade föreställt sig. Det är mycket svårare men samtidigt mycket mäktigare.

– Det är helt klart det tuffaste jobbet jag någonsin har tagit mig an. Det har varit en stor omställning. Jag kämpar med att hitta min nya roll och vara den bästa tänkbara mamman till Dante. Men varje dag får jag också känna fulländad lycka och kärlek och det gör allt annat värt det.

Nästa artikel