Skip to main content
Hem » Kvinnors Hälsa » Din livsviktiga tarmflora
Sponsrad

Du har säkert hört att uppskattningsvis 80 procent av immunförsvaret finns i tarmen och att en frisk tarmflora ger ett starkt immunsystem. Men en hälsosam tarmflora har många fler fördelar än en bra magkänsla och att du lättare klarar av jobbiga virusinfektioner, säger dr Mehrnaz Nouri, medgrundare av bioteknikföretaget ImmuneBiotech

Mehrnaz är doktor i immunologi och expert på bioteknik och forskning inom probiotika. Hon berättar om det intensiva arbete som har lett fram till en ny kategori inom probiotika: ImmuneBiotics™, produkter framforskade med farmaceutisk precision för att effektivt återställa samspelet mellan tarmfloran, immunsystemet och tarmens barriärfunktion.  

–Vi har forskat i mer än tjugo år på probiotikans inverkan på människokroppen. Vår produkt, GutMagnific® är resultatet av forskning inom immunologi, mikrobiologi och ”gut-brain-axis”.  

Kunder kommer ofta i kontakt med GutMagnific® när de behöver något som hjälper mot magproblem. 

–Det många inte känner till är att din tarmflora påverkar så mycket mer än din maghälsa. En välbalanserad tarmflora har en positiv inverkan på hela kroppen, allt ifrån underlivets mikrobiom till hjärnans välmående. Exempelvis så bildas signalsubstansen serotonin, som bland annat reglerar sömnrytm, matlust och sinnesstämning, till allra största del i vårt magtarm-system och är beroende av en balanserad tarmflora.  

Mehrnaz förklarar att om man är stressad så blir det en obalans i tarmfloran, vilket har en negativ inverkan på bildandet av serotonin.  

–Det i sin tur påverkar ditt psykiska välmående och du upplever än mer stress. Det blir en ond cirkel som är svår att ta sig ur om man inte vet var problemet har sitt ursprung. 

En obalanserad tarmflora kan även leda till en hormonell obalans, något som Mehrnaz menar är särskilt tydligt hos kvinnor. 

–Exempelvis vet vi att kvinnor med endometrios ofta lider av Irritable Bowel Syndrome – IBS, ett tillstånd som ofta kopplas samman med en rubbad tarmflora.

Att balansera sin tarmflora motverkar även låggradig inflammation och störningar i tarmens barriärfunktion, berättar Mehrnaz. 

–En ökad genomsläpplighet i tarmen, så kallad ”Leaky Gut” har kopplats till allt ifrån matkänslighet, allergier och hudbesvär till hjärntrötthet, migrän, värk och autoimmuna sjukdomar. 

Så, om vi frågar dr Mehrnaz vad hon anser vara den bästa investeringen för en god hälsa är svaret självklart: 

–Satsa på din tarmflora! Med en balanserad tarmflora är kroppen bättre rustad för alla de påfrestningar som livet bjuder på. Du är helt enkelt redo för allt! 

För mer information, kundomdömen och shop, besök GutMagnific®.

Next article