Hem » Psykisk Hälsa » ”Med hjälp av Uska hittade jag snabbt rätt kandidater”
Sponsrad

Som verksamhetschef för Iftin Assistans & Omsorg – ett företag som växer och i dag har nästan 200 anställda – har Catrine Bergström mycket att göra på jobbet.
– Med hjälp av Uskas matchningstjänst hittade jag kandidater med rätt kompetens betydligt snabbare än tidigare, berättar hon.

På Iftin Assistans & Omsorg arbetar personliga assistenter, ledsagare, avlösare och boendestödjare som hjälper personer med olika funktionsnedsättningar i vardagen. I rollen som verksamhetschef ansvarar Catrine Bergström för att alla insatser flyter på bra och enligt regelboken, och hon har även personalansvar med resursplanering, medarbetarsamtal och personalens trivsel på sitt bord.  

– Ibland är det svårt att hinna med allt och när jag hörde om matchningstjänsten så tänkte jag att jag i alla fall kunde testa. Det föll ut väldigt bra – Uska kunde på mycket kort tid hitta kandidater med helt rätt kvalifikationer till vårt boendestöd. Jag sparade tid då jag slapp gå igenom en massa cv:n och hade löst hela mitt rekrytering- och bemanningsbehov på ungefär tre veckor, berättar hon.

Smidig digital matchning

Arbetet som boendestödjare kan vara att hjälpa någon med städningen eller att hålla koll på räkningar. Men det handlar inte om att göra jobbet åt någon, utan snarare om att vara ett stöd för personen i vardagen. Som boendestödjare behöver man förutom att ha kunskap om olika neuropsykiatriska diagnoser enligt Catrine Bergström även vara pedagogiskt lagd och ha ett stort tålamod.

Eftersom många av dem de hjälper pratar andra språk så söker de dessutom kandidater som utöver svenska kan tala somaliska, arabiska, persiska, turkiska eller urdu. Ett specifikt krav som inte sällan leder till en mer tidskrävande rekryteringsprocess med cv:n som behöver gås igenom.

– Med Uskas digitala matchning gick det mycket smidigare och jag sparade inte minst mycket tid. Jag tror att vi kommer att använda oss av Uska igen och då även när vi söker personliga assistenter.

Uska är Sveriges största jobbmatchningstjänst för undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter. Här behövs varken cv eller personligt brev – i stället fyller arbetssökanden enkelt i sina kompetenser och preferenser och när arbetsgivaren har gjort samma sak skapas en lista över vilka som passar bäst var.

Vill du veta mer? Här kan du läsa vidare om hur Uska kan underlätta för rekryterande chefer att hitta nya medarbetare inom vård och omsorg

Nästa artikel