Hem » Mannens Hälsa » Fick tillbaka sin frisyr med hårtransplantation
Mannens Hälsa

Fick tillbaka sin frisyr med hårtransplantation

Göran Schillström bestämde sig för att göra något åt sin tunnhårighet och valde att genomgå en hårtransplantation enligt FUE-metoden.

Göran började undersöka vilka alternativ som stod till buds om han skulle vilja göra en hårtransplantation. Efter en tids sökande hittade han FUE-metoden, en mikrokirurgisk hårtransplantationsmetod som genomförs helt utan kirurgiska snitt och ärr. Efter att ha genomgått en kostnadsfri konsultation bestämde Göran Schillström sig för att göra slag i saken och bokade tid för en hårtransplantation.

Smidig och smärtfri operation

Göran fastnade för FUE-metoden eftersom det är en dokumenterad metod som inte ger några ärr och ger ett naturligt resultat. Ingreppet kunde dessutom genomföras snabbt och smidigt, redan dagen efter den inledande transplantationen var Göran tillbaka på jobbet. Hårtransplantationen var smärtfri såväl under som efter operationen, läkningstiden var snabb och eftersom FUE endast ger upphov till minimala ärr kan Göran själv välja vilken frisyr han ska ha.

Så här i efterhand var det ett av de bästa besluten jag någonsin tagit

– Jag är verkligen nöjd med resultatet av mina hårtransplantationer, så här i efterhand var det ett av de bästa besluten jag någonsin tagit. Jag ser tio-femton år yngre ut efter operationerna och känner helt klart att investeringen jag gjort i mitt eget välbefinnande var värd varenda krona. Som jag ser det så finns det ingen anledning att inte ta vara på de möjligheter som ges till att se så bra ut som möjligt, säger Göran Schillström.

Efter operationerna fick han instruktioner om att vara skonsam mot sin hårbotten genom att tvätta den med ett speciellt schampo i fem dagar. Därefter kunde han tvätta och sköta håret som vanligt. Eftersom håret växer i etapper efter en hårtransplantation tog det ett drygt år innan Göran Schillström återigen hade hår på hela huvudet. Han har planerat in uppehåll på 1,5 år mellan varje hårtransplantation för att ge håret en chans att växa ut ordentligt mellan gångerna.

Riskerar aldrig mer tunnhårighet

Efter den första transplantationen, som lett till mer hår framtill och på mitten, gjorde Göran ytterligare en operation för att få mer hår på baksidan av hjässan. För fyra månader sedan genomförde han en tredje och sista operation, som gav en förtätning både fram och bak.  Efter den tredje operationen har Göran precis den frisyr han önskar.

Efter den första operationen fick jag en betydligt tätare hårväxt

Eftersom de hårsäckar som opererats med hjälp av FUE-metoden inte har någon koppling till det manliga könshormonet testosteron, som i viss utsträckning bidrar till tunnhårighet, riskerar Göran inte att drabbas av tunnhårighet igen.

– Efter den första operationen fick jag en betydligt tätare hårväxt, vilket förstås gav upphov till många komplimanger och positiva reaktioner från omgivningen. Det var jättekul att få så mycket positiv respons. Nu syns knappt några spår av mina hårtransplantationer, inte ens min frisör ser någon skillnad, säger Göran Schillström.

Nästa artikel