Home » Kvinnors Hälsa » Slipp åderbråck med enkel smärtfri snabbmetod
Kvinnors Hälsa

Slipp åderbråck med enkel smärtfri snabbmetod

Smärtfri behandling av åderbråck
Smärtfri behandling av åderbråck
Foto: Pixabay

Åderbråck är inte bara ett kvinnoproblem, ungefär en tredjedel av de drabbade är män. Åderbråck är en genetisk försvagning av de ytliga venerna som gör att blodcirkulationen inte kan fungera som den ska. På benen uppstår då blåröda nätverk och knöliga ådror.

Men missprydande åderbråck är inte bara ett estetiskt dilemma eftersom de kan leda till bensår, blodproppar och eksem. Trötta, tunga ben är också ett symtom, som lättar då man avlägsnar åderbråcken.

Ultraljud för precision

Doktor Brigitte Galland-Perhard på Läkarhuset Hötorgscity i Stockholm är specialist på blodcirkulation och åderbråck, och arbetar med en enkel smärtfri metod som snabbt tar bort de flesta former av åderbråck. Metoden är träffsäker eftersom man först lokaliserar problemet med ultraljud och kan sedan sätta in behandling på exakt rätt område.

– Åderbråck består egentligen av ett helt nätverk som ligger väl dolt under huden, säger doktor Galland, och därför är det viktigt att inte bara ta bort de åderbråck som är synliga för blotta ögat. Med hjälp av ultraljud kan man undersöka var ursprunget finns och sedan injicera ett kärlkrympande medel precis där det behövs. På så sätt kommer man åt hela problemet och förlänger också tiden tills nya åderbråck bildas. Något som tyvärr kan tillhöra sjukdomsbilden, oavsett vilken metod som används. Både små och stora åderbråck kan behandlas med doktor Gallands metod.

Doktor Brigitte Galland-Perhard är specialist på kärlsjukdomar och har arbetat med en unik kombination av ultraljud och kärlkrympande medel mot åderbråck i 15 år.

Omedelbar effekt på åderbråcken

Inom sjukvården eller privatkirurgin opereras bara de riktigt stora åderbråcken. Det innebär att man måste göra ingrepp under narkos, vilket innebär viss risk för patienten. Man får också räkna med sjukskrivning eftersom man kan få ont och svårt att gå.

Kärlen klistrar då ihop sig och försvinner, en process som kroppen själv tar hand om.

Metoden som doktor Galland har använt i Sverige under 15 år går ut på att man först undersöker hur blodet cirkulerar med hjälp av ultraljud. Efter exakt lokalisering av problemet gör man sedan, utan att bedövning behövs, några små stick med en kärlkrympande tvållösning. Kärlen klistrar då ihop sig och försvinner, en process som kroppen själv tar hand om. Några plåster som tas bort på kvällen är allt som behövs, och patienten kan sedan leva precis som vanligt. Effekten på de synliga åderbråcken är nästan omedelbar, redan dagen efter är de borta.

– Metoden jag arbetar med används i många europeiska länder och i USA, och jag är säker på att den så småningom kommer att bli allt vanligare även här i Sverige, menar doktor Galland. Den är billigare än operation, och betydligt mer effektiv. För patienten har den också alla fördelar, då man på ett enkelt sätt både kan göra benen finare, och eliminera de hälsorisker som det innebär att ha åderbråck.

Next article