Hem » Diabetes » Smarta och hållbara CGM-system ökar tryggheten och underlättar vardagen för personer med diabetes
Diabetes

Smarta och hållbara CGM-system ökar tryggheten och underlättar vardagen för personer med diabetes

Foto: Unsplash
I samarbete med: A Menarini Diagnostics
Foto: Unsplash
I samarbete med: A Menarini Diagnostics

Allt fler personer med diabetes upptäcker fördelarna med att använda CGM-system för att kontinuerligt mäta och i realtid följa sitt aktuella blodsockervärde. Med en CGM-mätare kan diabetiker uppleva en ökad frihet och en betydligt smidigare vardag, oavsett vad de gör eller var de befinner sig.

Att kontinuerligt sticka sig i fingret eller scanna för att mäta sitt blodsockervärde är tidskrävande och innebär ofta ett störningsmoment i vardagen. 

– Med hjälp av sensorn i ett CGM-system får personer med diabetes och deras anhöriga istället realtidsuppdateringar av sitt blodsockervärde direkt i sin mobiltelefon, säger Johan Vikner, Business manager på A Menarini Diagnostics, som i höst lanserar GlucoMen Day, ett innovativt CGM-system som ger personer med diabetes möjlighet att följa sitt aktuella blodsockervärde i realtid.

johan vikner

Johan Vikner

Business manager, A Menarini Diagnostics

Foto: A Menarini Diagnostics

Ökar tryggheten även för anhöriga

Med Glucomenday kan användaren överblicka sin blodsockerkurva i en app direkt i sin mobiltelefon eller smarta klocka. Algoritmen räknar ut ett prediktivt värde, alla personer med diabetes kan få indikationer om att blodsockernivån kommer att gå ner eller bli för hög om exempelvis en kvart. Det gör det enkelt att agera proaktivt och snabbt reglera blodsockernivån i tid.

– CGM-verktyg ökar tryggheten för personer med diabetes och deras anhöriga om användaren väljer att dela med sig av sina blodsockervärden till dem, säger Johan Vikner.

– Jag är övertygad om att CGM-system är framtiden för alla personer med diabetes och att den här typen av system kommer att utvecklas med mycket ny spännande funktionalitet framöver. Genom att exempelvis koppla upp systemet till sin smarta klocka kan en personer med diabetes följa sitt blodsockervärde i realtid även när de är ute och rör på sig, vilket många uppskattar, säger Johan Vikner.

En annan praktisk aspekt är mängden engångsmaterial som måste slängas, ett irritationsmoment för många personer med diabetes, vi har ett nytt koncept med återanvändningsbara delar, detta leder till en mindre miljöpåverkan.

– Det tror vi känns bra för de flesta. Hållbara produkter är också framtiden, säger Johan Vikner

Nästa artikel