Hem » Diabetes » Ny digital friskvårdssatsning ger Stockholmare chans till bättre hälsa
Diabetes

Ny digital friskvårdssatsning ger Stockholmare chans till bättre hälsa

Foto: Health Integrator

Nu får Stockholmare en ny möjlighet att förbättra sin hälsa då Region Stockholm satsar långsiktigt på att förebygga sjukdomar som typ 2-diabetes och hjärt- kärlsjukdom. Via en ny digital hälsoplattform; Health Integrator, får användarna stöd av en personlig hälsopedagog och 6.250 kronor per år att köpa hälsorelaterade produkter och tjänster för. Intresserade kan anmäla sig här.

Att förändra sina levnadsvanor är svårt. Många vill och vet att de borde, men har svårt att komma igång. Andra har försökt men faller snabbt tillbaka i gamla ovanor. Med hälsoplattformen Health Integrator får användarna tillgång till ett stort antal hälsotjänster och aktiviteter inom områden som fysisk aktivitet, kost, sömn, rökavvänjning och stresshantering. Målgruppen är män och kvinnor, 50-60 år, med risk att utveckla typ 2-diabetes.

Anmäl dig här.

– Med Health Integrator vill vi ge personer rätt förutsättningar för att lyckas förbättra sina levnadsvanor på ett sätt som håller i längden. Med hälsoanalys, coachande samtal med en hälsopedagog och ett skräddarsytt upplägg utifrån egna förutsättningar och behov ökar chanserna att lyckas, säger Fredrik Söder, grundare och VD på Health Integrator, ett företag inom förebyggande hälsa.

Fredrik Söder

Grundare och VD Health Integrator

Foto: Petra Eurenius

Hälsoplattformen har testats och utvärderats i en studie i samarbete med Karolinska Institutet

– Få tjänster och appar är vetenskapligt utvärderade, men Health Integrators tjänst har testats i en randomiserad kontrollerad studie*. Redan efter tre månader kunde vi se statistiskt signifikanta skillnader vad gäller midjemått och blodtryck mellan den grupp som använde tjänsten och den grupp som inte fick tillgång till den, säger Ylva Trolle Lagerros, överläkare på Överviktscentrum inom Region Stockholm och ansvarig för studien vid Karolinska Institutet.

Allt att vinna på bättre hälsa 

Friskvårdssatsningen är resultatet av ett samarbete mellan Region Stockholm, Health Integrator, Skandia i egenskap av finansiär och SEB som tagit fram ett nytt sätt att finansiera  satsningen, som bygger på hur framgångsrik den blir, en så kallad hälsoobligation. Genom att förebygga typ 2-diabetes kan man undvika mycket lidande och dessutom frigöra stora resurser som kan användas till annan vård.

Stort utbud av hälsotjänster, samlade på ett ställe

Tjänsten har utvecklats av Health Integrator i samarbete med bland andra Friskis&Svettis Stockholm, Midnattsloppet, Apoteket, ICA Klassikern, Alex Therapeutics, EIT Health, RISE, Sting och GIH (Gymnastik- och Idrottshögskolan).

Läs mer här.

Nästa artikel